Voorjaarsbericht 2023

Beste belangstellenden,

Hierbij ons eerste bericht van 2023
De lente is begonnen!
Hierbij de voorjaarsnieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op Het Blauwe Huis en informatie over het nieuwe seizoen. Geniet van de lente!

Nieuwe directeur HBH
Het team van Het Blauwe Huis en Severijn Velmans hebben afgelopen jaren veel ontwikkelingen in gang gezet en goede resultaten behaald. Door de jaren heen werden talloze verbeteringen gerealiseerd. Binnen elk onderdeel van het bedrijf werden grote stappen gezet, zonder dat de sterke identiteit van Het Blauwe Huis wezenlijk veranderde.
Na vijf mooie jaren bij Het Blauwe Huis heeft Severijn besloten om zich vanaf mei te richten op andere projecten en plannen.
Op dit moment loopt de laatste fase van de procedure, en de verwachting is dat de nieuwe directeur van Het Blauwe Huis begin april kan worden voorgesteld.

Natuurstuk verder in ontwikkeling
Ondanks de droge zomer van afgelopen jaar hadden we een goed seizoen in de tuin. De vele boompjes die we in het voorjaar van 2022 hebben geplant voor ons nieuwe natuurstuk, doorstonden de droge zomer van 2022 goed. Hierdoor en mede dankzij uw steun door de aankoop van grondcertificaten is er een prachtig stuk natuur bijgekomen waar de natuur grotendeels zijn eigen gang kan gaan. Een deel van het nieuwe natuurstuk werd gemaaid om de diversiteit aan flora en fauna verder te stimuleren. Het gemaaide gras mag weer even bijkomen op de composthoop om volgend jaar als voedsel te dienen op het land.

 

Voorbereiding op het land
Afgelopen week is er mest uitgereden en zijn de eerste stukken geploegd. Er wordt momenteel veel voor-gezaaid om later uit te kunnen planten op het land. Kortom volop lente en alle voorbereiding in volle gang om bij te kunnen dragen aan een mooie oogst.

Ontwikkeling nieuwe producten
Elk jaar inspireert onze waardevolle plek tussen de weilanden, akkers en de natuur de medewerkers van Het Blauwe Huis om mooie nieuwe producten te ontwikkelen. Zo introduceerden ze dit jaar de ‘Sterrenmix klassiek’, ‘Sterren met munt’, ‘Ontspanning’, ‘Mooi leven’ kruidenthee, de ‘Zuur base balans’ thee en de ‘Mooi eten’ kruidenmix.
Belangstelling? Zie: www.hetblauwehuis.nl/webshop/

Kwekerij en Winkeltje
Onze kwekerij en het kruidenwinkeltje zijn vanaf aankomend weekend weer open voor publiek op de donderdagmiddag, op vrijdag en zaterdag.

Openingstijden vanaf zaterdag 1 april t/m zaterdag 1 oktober 2023:
Donderdag: 13.00-17.00 uur
Vrijdag: 10.00-16.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

 

Grondcertificaten
U kunt ons helpen onze initiatieven te ondersteunen door het aanschaffen van een grondcertificaat. Daarmee kunt u voor € 50,- of een veelvoud daarvan 25m2 of meer permanent vrij maken voor de ontwikkeling en instandhouding van natuurwaarden rond Het Blauwe Huis.
Het werkt eenvoudig:
Maak € 50 of een veelvoud daarvan over op bankrekening NL31TRIO 0212181548 ten name van Stichting Het Blauwe Huis. Vermeld op de toelichting “grondcertificaat” en uw volledige post- en e-mail- adres. Wij sturen u dan een bevestiging van ontvangst en een grondcertificaat.

Marktdag op Het Blauwe Huis zondag 11 juni
In 2022 organiseerde Het Blauwe Huis twee markten. Dit jaar organiseren wij één markt op zondag 11 juni van 10.00 tot 16.00u. Het belooft weer een mooie dag te worden met een zeer divers aanbod aan kraampjes en activiteiten.

Er zullen verschillende kramen zijn met plant- en stekmateriaal, kruiden en diverse artikelen van bevriende producenten uit de buurt. Onze eigen kwekerij is open en er komt uiteraard een kraam met Het Blauwe Huis producten. Verse kruidenthee en een versnapering, koffie van de barista. Het erf is opengesteld, we zetten een wandelroute uit en er zijn rondleidingen.

 

Wanneer: zondag 11 juni van 10.00 tot 16.00u.
Locatie: De Weidenweg 29, Ruinerwold
Toegang: Gratis

U bent van harte welkom ons te bezoeken gedurende openingstijden van Het Blauwe Huis en uiteraard tijdens onze altijd geweldige Marktdag!