Marktdag 2024

Dit jaar wordt er weer een markt gehouden op zondag 23 juni van 10.00 tot 16.00u. Het belooft weer een mooie dag te worden met een zeer divers aanbod aan kraampjes en activiteiten.

Er zullen verschillende kramen zijn met plant- en stekmateriaal, kruiden en diverse artikelen van bevriende producenten uit de buurt. Onze eigen kwekerij is open en er komt uiteraard een kraam met Het Blauwe Huis producten. Verse kruidenthee en een versnapering, koffie van de barista. Het erf is opengesteld, we zetten een wandelroute uit en er zijn rondleidingen.

Zie voor meer info pagina Marktdag.

Zomerbericht 2023

Beste belangstellenden,
De zomer is alweer even onderweg!

Hierbij de zomernieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op Het Blauwe Huis en informatie over het nieuwe seizoen.

Introductie van de nieuwe directeur HBH, Herman Bijlholt

Langs deze weg willen we graag aan jullie voorstellen; Herman Bijlholt, sinds begin mei algemeen directeur van Het Blauwe Huis. Op de marktdag van 11 juni jl heeft Herman zich al kunnen introduceren maar nu ook nog even via de nieuwsbrief.

Introductie van Herman Bijlholt:

Mijn eerste indruk van Het Blauwe Huis is oprecht positief. Er staat een zeer gemotiveerd team dat hard werkt aan een mooi en authentiek merk. Ik heb eerder al 7 jaar in de kruiden en specerijen gewerkt en ben heel blij om daarin terug te keren. Ik vind kruiden namelijk bijzonder sexy, het kan een eenvoudig gerecht tot leven brengen en met biodynamische kruiden doe je ook je lichaam en de natuur een plezier.

Een week geleden toen ik door het raam naar buiten keek, regende het pijpenstelen. In de vorige 48 jaar van mijn leven zou ik gedacht hebben “hè getver, wat een weer”. Nu was ik juist blij omdat ik weet dat het gelukt is om met man en macht alle stekjes op tijd te planten. Zoals u op bijgaande foto kunt zien mocht ik daar ook bij helpen. En na het planten is een plens water het beste wat het stekje kan overkomen en dus was ik blij met de regen.
U hoort het: ik ben al goed ingeburgerd.

Ik ben ooit opgeleid en mijn werkende leven gestart als procestechnoloog en die kennis wil ik graag inzetten om te kijken hoe we onze productie nog beter kunnen inrichten. Hierdoor zal het voor het team makkelijker worden om de gevraagde hoeveelheden te produceren en dan staan we meteen klaar voor toekomstige groei. Ook heb ik ruime commerciële ervaring opgedaan bij mijn vorige werkgevers. Samen met het verkoopteam gaan we het verkoop proces verder optimaliseren.

Voor diegenen die fysiek op Het Blauwe Huis zijn geweest en zich nu afvragen of al die groei allemaal nog wel past? Nee, dat past inderdaad niet meer. We groeien uit ons jasje, maar ook hier hebben we een prachtig plan voor. Daar kom ik later bij jullie op terug.

..

Jaarlijkse markt Het Blauwe Huis groot succes

De jaarlijkse markt van het Blauwe Huis was wederom een groot succes. Het bezoekersaantal liep op tot ruim 3000 bezoekers. Mede geholpen door het prachtige weer werd het wederom een fantastische dag. Bij alle kraampjes en op het goed ingerichte erf was het in de ochtend al gezellig druk. De bezoekers konden ieder uur een rondleiding over het landgoed krijgen met daarin speciale aandacht voor het nieuw ingerichte natuurstuk met de bloemen, bomen en paddenpoel en aangelegde kruidentuin. Daarnaast was er ook veel aandacht voor de bloemen-kruiden tuin die prachtig in bloei stond. Om het grote erf en tussen de gebouwen stonden meer dan twintig standjes van aanbieders van biologisch en biodynamische producten.

Op het grote erf hadden de mensen een mooi plekje gevonden om te genieten van live muziek en een lekker drankje en hapje.

Na afloop van de rondleiding kwam je weer bij het gezellige grote erf en de standjes met mooie biologische producten

..

Wij wensen jullie namens de Stichting Het Blauwe Huis een hele mooie zomer!

Marktdag 2023 info

Marktdag 2023 info/programma

Gezellige marktdag met een groot aanbod plant- en stekmateriaal, kruiden en diverse biologische en duurzame producten. Onze eigen kwekerij is open en er is natuurlijk een grote kraam met producten van Het Blauwe Huis zelf. Het erf is opengesteld, we zetten een informatieve wandelroute van 1,8 km over het hele erf uit en er zijn rondleidingen.

Voor tussen het winkelen en wandelen door kun je terecht op het horecaplein met live muziek van Le Roi Mort. Het Blauwe Huis heeft verse kruidenthee, krentenwegge en drankjes, er is koffie van de barista en lunchkramen met crêpes, soep, broodjes, falafel, vegan hapjes en schepijs. Hieronder het volledige overzicht van het markt- en horeca aanbod.

Voor kinderen is er een zandbak en een kleine knutselhoek.
Honden zijn welkom mits ze goed zijn aangelijnd. Honden niet tussen de gewassen laten vanwege de hygiëne, we telen immers voedingsmiddelen. Het erf en de velden is geen uitlaatgebied, ongelukjes graag meteen opruimen.

Programma:

Voor het volledige programma aanbod verwijzen we u naar de website van het Kruidenbedrijf Het Blauwe Huis. Daar staat ook het meest actuele aanbod van marktkramen en horeca die u kunt bezoeken tijdens de Marktdag.

Voorjaarsbericht 2023

Beste belangstellenden,

Hierbij ons eerste bericht van 2023
De lente is begonnen!
Hierbij de voorjaarsnieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op Het Blauwe Huis en informatie over het nieuwe seizoen. Geniet van de lente!

Nieuwe directeur HBH
Het team van Het Blauwe Huis en Severijn Velmans hebben afgelopen jaren veel ontwikkelingen in gang gezet en goede resultaten behaald. Door de jaren heen werden talloze verbeteringen gerealiseerd. Binnen elk onderdeel van het bedrijf werden grote stappen gezet, zonder dat de sterke identiteit van Het Blauwe Huis wezenlijk veranderde.
Na vijf mooie jaren bij Het Blauwe Huis heeft Severijn besloten om zich vanaf mei te richten op andere projecten en plannen.
Op dit moment loopt de laatste fase van de procedure, en de verwachting is dat de nieuwe directeur van Het Blauwe Huis begin april kan worden voorgesteld.

Natuurstuk verder in ontwikkeling
Ondanks de droge zomer van afgelopen jaar hadden we een goed seizoen in de tuin. De vele boompjes die we in het voorjaar van 2022 hebben geplant voor ons nieuwe natuurstuk, doorstonden de droge zomer van 2022 goed. Hierdoor en mede Lees meer

Herfstbericht 2022

Beste belangstellenden,

Hierbij een herfstbericht over de gehouden markten en vernieuwing van het bestuur.

Markten een groot succes

Op 11 juni en 17 juli werden in plaats van de traditionele Open Dag twee markten gehouden. De gedachte om naast het kennismaken met Het Blauwe Huis ook andere initiatieven en bedrijven te laten zien bleek succesvol. Het bezoekersaantal liep op de tweede markt op tot 2000 personen. Vooral de rondleidingen werden gewaardeerd met de kruiden volop in groei en bloei.

Bijzondere aandacht kregen de kruiden-bloementuin, en het nieuw ingerichte “natuurlandschap”. Met bloemen, bomen, paddenpoel en een in oude staat herstelde waterloop draagt Het Blauwe Huis bij aan de biodiversiteit in het Drentse landschap.

 

Een deel van de grond van de Stichting komt ten goede aan deze belangrijke initiatieven voor een gezonde toekomst van de aarde. U kunt hieraan bijdragen door het aanschaffen van een grondcertificaat. Daarmee kunt u voor € 50 of een veelvoud daarvan 25m2 of meer permanent vrij maken voor natuurwaarden rond Het Blauwe Huis.
Het werkt eenvoudig:
Maak € 50 of een veelvoud daarvan over op bankrekening NL31TRIO 0212181548 ten name van Stichting Het Blauwe Huis. Vermeld op de toelichting “grondcertificaat”, uw volledige postadres en e-mail. Wij sturen u dan een bevestiging van ontvangst en een grondcertificaat en als waardering voegen wij een Blauwe Huis product verrassing mee.

Nieuwe bestuursleden

Per 28 augustus heeft de stichting Het Blauwe Huis twee nieuwe bestuursleden. Wij zijn heel blij met deze “verjonging van het bestuur”.Succes Daniel en Joost.

Daniel Paarlberg (38) wordt penningmeester
“Het is een eer en verantwoordelijkheid om het stokje van John over te nemen. Het Blauwe Huis is al bijna vijftig jaar toonaangevend in de biodynamische kruidenteelt. Daarmee loopt het voorop in een ontwikkeling die gelukkig door steeds meer mensen en partijen wordt omarmd. Dat is iets om trots op te zijn en een opdracht voor de toekomst: hoe kunnen we deze vorm van verantwoordelijke landbouw blijven bevorderen? Ik kijk er naar uit om deze opdracht met het team op te pakken.“
Daniel heeft een achtergrond als bedrijfskundige en werkt bij het Haagse OV-bedrijf HTM.

Joost Schoolland (49) wordt secretaris.
“Ik kijk ernaar uit om als secretaris te beginnen bij de Stichting Het Blauwe Huis en daarmee een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling en bevordering van de biologisch dynamische kruidenteelt en aanverwante producten in Nederland. Het bedrijf heeft een boeiende historie met gepassioneerde medewerkers, voorkomend uit een gezamenlijk streven de aarde op een duurzame manier te bebouwen en voor de toekomst veilig te stellen. Het Blauwe Huis is voor mij inspirerend en een voorbeeld van hoe op een verantwoorde manier voedsel te verbouwen, eerlijke prijzen te betalen en bij te dragen aan een duurzame economie.”
Joost heeft een achtergrond als technisch bedrijfskundige en is werkzaam als interim programma manager in de ICT-sector. Hij is woonachtig in Amsterdam met zijn vrouw Maartje en drie dochters.

Wij wensen u een mooie kleurrijke herfst!

Ons kruidenwinkeltje is in de herfst en winter op vrijdag open voor publiek.

De kwekerij gaat in april weer open!
Kijk voor details en actualiteiten altijd even op Het Blauwe Huis.

Stichting Het Blauwe Huis en
Het Blauwe Huis team

2e grote marktdag 17 juli

Onze tweede grote markt is zondag 17 juli.

Welkom!
Er zijn kramen met plant- en stekmateriaal, kruiden en diverse artikelen.
Onze eigen kwekerij is open en er is een kraam met Het Blauwe Huis producten.

Natuurlijk zorgen we voor de inwendige mens met verse kruidenthee, Lees meer